Ето как консервирам ягоди БЕЗ варене - само в собствен сос! Лесно и остават цели:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как консервирам ягоди БЕЗ варене - само в собствен сос! Лесно и остават цели:
Ето как консервирам ягоди БЕЗ варене - само в собствен сос! Лесно и остават цели:
1876
Източник: За Жената
Ето как консервирам ягоди БЕЗ варене - само в собствен сос! Лесно и остават цели:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ягодите са един от най-нетрайните дарове на пролетта, затова всички търсим начини да ги запазим по-дълго и да разполагаме с тях целогодишно. Най-лесно, разбира се, е да ги замразите.

Но след размразяване ягодите обикновено губят формата и красивия си външен вид, макар вкусово да остават непокътнати.

Затова днес решихме да ви предложим друг метод за съхранение на ягоди - консервиране без варене.

Опитах тази рецепта преди няколко години и сега консервирам всички плодове по този начин. 

Противно на предлаганото в други рецепти, тук сокът, в който се приготвят ягодите, не се вари и не се добавя вода. Така те на практика се консервират в собствен сос. Ето от какво се нуждаете за тези вкусни Ягоди в собствен сос :

Ягоди в собствен сос

Продукти:

  • Ягоди
  • Кристална захар

Приготвяне:

Залейте 3 кг почистени от дръжките и добре измити ягоди с 1 кг захар. Разбърквайте ягодите от време на време и ги охладете, покрити, за 12 до 24 часа.

измити ягоди

Снимка: pixabay

ягоди в захар

Снимка: pixabay

Отцедете внимателно ягодите от отделения от тях сок.

След това поставете ягодите в стерилизирани буркани, като се стараете да са плътно подредени.

буркан с ягоди

Снимка: pixabay

Сега ги залейте напълно със собствения им сок и затворете с капак.

буркани с ягоди

Снимка: pixabay

Сега трябва да ги стерилизирате. Водата в съда за стерилизация не трябва да надвишава капаците на бурканите.

стерилизиране буркани

Снимка: pixabay

Когато температурата достигне 100°C, незабавно свалете тенджерата от котлона и оставете консервите да се охладят в тенджерата. Това е всичко.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft