Главоболието е едно от най-неприятните неразположения, които изпитваме ежедневно. Най-лесното е да посегнем към аналгетиците или друг вид обезболяващи, но преди да го направите, прочетете как лекарите лекуват главоболието си без хапчета:
Американският диетолог Катрин Брукинг споделя които са хранителните продукти , които помагат да се справим успешно с главоболието , пише изданието “Eat This, Not That!”.
Най-простият и достъпен източник на омега-3 е рибеното масло. Те се съдържат в рибата, орехите, семената от чия и лен. Сардините, аншоата, скумрията, сьомгата, рибата тон и пъстървата са изключително богати на омега-3.
За да почувствате ефекта, трябва да ядете тези храни не по-рядко от 2-3 пъти седмично.
Растителният заместител на рибата за страдащите от главоболие може да бъдат смлени семена от лен или чия, които съдържат в единица тегло съдържат повече омега-3 ненаситени мастни киселини, отколкото сьомгата.
Диетологът препоръчва да се добавят в салати, смутита и сладка. Орехите са още един продукт, който може да помогне да се справим с мигрената. Освен омега-3 киселини, те съдържат магнезий, който също помага за намаляване на главоболието.