Маята е троянски кон. Веднъж попаднали в тялото, дрождите предизвикват невъобразими процеси, които са много вредни за вашето здраве. И ние не говорим за естествена мая, която се използва за приготвяне на квас и жива бира. Особено опасна е сухата мая , която домакините обичат да добавят към печенето толкова много, че същите субстрати се използват при производството на купен от магазина хляб и бира.
Удобно и вкусно не означава полезно за здравето! Дрождите, които влизат в тялото заедно с пресни сладкиши, поглъщат полезната микрофлора в стомаха и червата. Ето защо много хора чувстват тежест в стомаха след ядене на пай: продуктите от брашно вече са трудни за смилане, а в комбинация с мая причиняват лошо храносмилане ...
Ефектът на маята върху тялото
Процесът на ферментация, който протича в тялото след насищане с дрожди, има цял набор от негативни последици. Бърза умора на мозъка и тялото, намален имунитет, нарушение на съня, ниска устойчивост на организма към инфекции - това е, което веднага се забелязва при хората, които са пристрастени към дрождените продукти.
Германски учени смятат, че процесите на ферментация могат да повлияят на появата и растежа на раковите клетки в човешкото тяло. Това доказва Херман Волф, професор от университета в Кьолн, който отглежда злокачествен тумор в епруветка с разтвор на дрожди в продължение на 37 месеца. Туморът стана 3 пъти по-голям само за седмица, но веднага щом разтворът на дрождите беше премахнат, изчезна!
Ферментацията на мая всъщност е ужасяващ процес. Ако това се случи в тялото, диафрагмата не извършва осцилаторни движения, заема принудително положение, долните лобове на белите дробове се компресират.
Всички храносмилателни органи са притиснати поради прекомерно образуване на газ, често жлъчният мехур напуска леглото си, променяйки формата си. Ферментацията също е причина за конгестия в долните крайници, таза и главата.
Това води до разширени вени, тромбоза, трофични язви и допълнително намаляване на имунитета. Учените са склонни да вярват, че прекомерната консумация на мая води до появата на различни видове тумори и сериозни неизправности на целия организъм.
Просто трябва да ограничите употребата на мая и ще се почувствате по-добре! Ферментационните процеси в тялото не ви правят по-здрави, спрете да бъдете плантация за възпроизвеждане на дрожди. Минимум сладкиши, особено пресни, без евтина бира и вино - вземете това като правило.
Освен това има много рецепти за тесто, които не използват мая, защо да не готвите така? Кажете на приятелите си за опасностите от маята, погрижете се за тяхното благополучие!