Неведнъж сме ви давали рецепти с патладжани - пържени, печени, пълнени, в различни ястия. Но днес ще ви представим нещо наистина уникално - патладжани като пилешки хапки ! Приготвени така, патлажданите на вкус стават като крехко месо .
Патладжанени хапки на тиган
Продукти:
- 1 кг патладжан
- 3-4 яйца
- 1 кубче бульон
- олио за пържене
- 1 глава лук - по желание
Приготвяне:
1) Обелете патладжаните и ги нарежете на малки кубчета. За да се застраховате против характерната им горчивина, предварително поръсете патладжаните със сол ги оставете за 10 минути, след това изплакнете с вода, отцедете ги добре и ги подсушете с хартиени кърпи.
Добавете към патладжаните яйцата - 3-4 броя ще бъде достатъчни. По желание може да добавите и нарязан лук - става още по-вкусно!
2) Стрийте бульона и го добавете към патладжаните. Ако предварително сте ги осолили, добавете половината кубче.
3) Изсипете олио в тигана и го загрейте. Яйцата падат на дъното, така че не забравяйте да разбъркате, а след това изсипете половината от сместа на дебел слой в тигана. Изпържете на умерен огън от едната страна до златисто-кафяво, след което разбъркайте, намалете котлона до минимум, покрийте с капак и гответе така 5-7 минути до омекване. По същия начин изпържете втората партида. Много вкусно е с пресни зеленчуци и с всяка гарнитура. Опитайте! В сезона на патладжаните това е незаменим вариант!