Ето как пека цяло парче месо във фурната и се разпада от кокала - тайната ми е много проста, а се топи в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как пека цяло парче месо във фурната и се разпада от кокала - тайната ми е много проста, а се топи в устата:
Ето как пека цяло парче месо във фурната и се разпада от кокала - тайната ми е много проста, а се...
5342
Източник: За Жената
Ето как пека цяло парче месо във фурната и се разпада от кокала - тайната ми е много проста, а се топи в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Направо пръстите да си оближеш! Печено месо на фурна, толкова меко и вкусно, че се топи и се разпада, когато го боднеш с вилицата - толкова крехко става!

"Здравейте приятели! Днес ще ви покажа как приготвям невероятно крехко и сочно свинско на фурна . Месото е изпечено до съвършенство, толкова ароматно и крехко, че се топи в устата!

Тази лесна рецепта за печено на фурна месо е идеална за празнични поводи, семейни вечери или специални гости.

Бавното готвене във фурната запазва свинското месо сочно и му придава прекрасна хрупкава коричка.

Опитайте тази впечатляваща рецепта и се насладете на едно вкусно, крехко и лесно за приготвяне ястие с месо!" Това ни пише нашата читателка Петя, от която получихме рецептата. Споделяме с вас цялата процедура:

Крехко и сочно свинско на фурна

Продукти:

  • 1 кг свински врат
  • смлян пипер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 30-40 г разтопено масло
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • малко олио и 20 г разтопено масло
  • стрък розмарин

Приготвяне:

Втрийте подправките в парчето месо. Нарежете на ситно чесъна, поставете парчетата в дупки, които сте направили с върха на остър нож в месото, след което поръсете с олио и намажете всичко добре, така че да поеме месото ароматите.

Оставете да се маринова поне 1 час на студено.

След това залейте месото с малко олио, смесено с 20 гр. разтопено масло, добавете 1-2 клонки розмарин и печете 2 часа на 160-170 градуса под фолио.

След като изтече това време, отстранете фолиото и залейте със сока, който е пуснало самото месо.

Пече се още 10 минути на 180 градуса до зачервяване.

свинско печено на фурна

Снимка: YouTube

Това е - става мозък!

крехко свинско печено

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft