Пълнените тиквички са едно от любимите ястия на мнозина. Откакто можем да се радваме на този зеленчук целогодишно в магазина, вече го готвя и през зимата - най-много ги обичаме пълнени с кайма и ориз, подобно на пълнените чушки.
Моите пълнени тиквички с кайма
Продукти:
- 4 средни тиквички
- 200 г кайма
- 1 глава чесън
- 1 скилидка чесън
- 100 г ориз
- 1 домат
- сол, черен пипер, олио
- 50 г кашкавал
Приготвяне:
Разрежете тиквичките на две по дължина и издълбайте средата. В олиото се запържват ситно нарязаните лук и чесън, добавя се каймата и се запържва до златиста коричка. Добавете ориза и нарязаните домати, овкусете със сол и черен пипер. По желание може да добавите и част от накълцаната вътрешност на тиквичките.
Снимка: YouTube
Напълнете тиквичките със сместа, наредете ги в намаслена тава и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Към края на печенето поръсете тиквичките с настърган кашкавал и ги върнете във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
По желание отгоре поръсете с пресни подправки или нарязан пресен лук.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!