Мойте Рецепти
Това е любимият сладкиш на мнозина - с богат маслен вкус, хрупкави бадеми и сладко-тръпчив мармалад. Името му идва от австрийския град Линц, където е създадена рецептата. Ако и вие сте сред почитателите, приготвянето му е много лесно и прятно:
Отделете единия жълтък и всички съставки освен него и мармалада поставете в купа за разбиване. Разбийте с бъркалките за тесто на миксера до изравняване на сместа. Около 2/3 от тестото разпределете върху хартия за печене в кръгла тава и върху него намажете мармалада. Останалата част от тестото премесете, разточете и с нож изрежете ленти, които подредете върху мармалада като решетка. С жълтъка (може да добавите и съвсем малко мляко) намажете лентичките тесто. Печете на 180-200 градуса около 30-тина минути.