Ето как се прави прочутият стърган сладкиш - сменяш само плънката и всеки ден имаш нов десерт:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как се прави прочутият стърган сладкиш - сменяш само плънката и всеки ден имаш нов десерт:
Ето как се прави прочутият стърган сладкиш - сменяш само плънката и всеки ден имаш нов десерт:
76539
Ето как се прави прочутият стърган сладкиш - сменяш само плънката и всеки ден имаш нов десерт:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Стърган сладкиш - сигурно сте чували за него. Наричат го още Виенски сладкиш .

Рецептата е толкова лесна, че сигурно няма човек, който да не може да го приготви. А резултатът всеки път е различен, защото може да използвате за плънка всякакво сладко! Ето как се прави прочутият стърган сладкиш със сладко

Стърган сладкиш със сладко (Виенски):

Продукти:

  • 180 гр.масло
  • 1 яйце
  • 100 гр.захар
  • 400 гр.брашно
  • 2 с.л.заквасена сметана
  • 1 ч.л.бакпулвер
  • 1 пак.ванилия
  • сладко по избор
  • пудра захар

Приготвяне:

Смесете брашното с бакпулвера и настържете маслото (да е студено).

настъргано масло

Стрийте всичко на трохи.

сладкиш на трохи

В отделен съд разбийте яйцето, захарта и ванилията. Когато сместа побелее, добавете заквасената сметана и разбъркайте отново с тел.

разбити яйца

Смесете течната смес и маслените трохи. Омесете меко тесто.

маслено тесто

Разделете тестото на 2 части. Пъхнете по-малката част във фризера за 20 минути.

тесто за сладкиш

Разточете втората част върху лист хартия за печене. Оформете на правоъгълник с дебелина 7-8 мм.

маслен сладкиш

Следва плънката. Тя може да бъде всякакво сладко - по избор. Най-добре става с мармалад от сини сливи, но това е въпрос на вкус. Просто разпределете сладкото, което сте избрали, по цялата повърхност на тестото.

сладкиш със сладко

Извадете второто парче тесто от фризера и го настържете отгоре.

настъргано тесто

Ето резултата:

виенски сладкиш

Пъхнете сладкишавъв фурна, предварително загрята на 180 градуса за 20-25 минути. Трябва да покафенее леко, но без да загаря.

сладкиш със стъргано тесто

Нарежете го на порции, докато е още горещ.

виенски стърган сладкиш

Ето как изглежда отвътре:

виенски сладкиш парче

Можете да сервирате, като поръсите с пудра захар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft