Тази торта не е обикновено лакомство – тя е истинска експлозия от вкусове и текстури. Със своите слоеве богат шоколадов пълнеж и хрупкави топинги, всяко парче ви доближава до чувството на чисто удовлетворение.
Независимо дали я приготвяте за специален повод или просто искате да се поглезите с нещо специално, тортата "Седмото небе" ще спечели сърцето ви и ще се превърне в любим десерт във вашия дом. Пекат се три орехови черупки, две кокосови черупки и се пълнят с най-вкусния шоколадов пълнеж . Разберете подробностите за рецептата по-долу .
Необходимо е:
За блата х 2 :
- 3 белтъка
- 3 супени лъжици захар
- 50 г смлени орехи
- 1 супена лъжица брашно
- 5 г бакпулвер
Кокосов блат х 2:
- 4 белтъка
- 4 супени лъжици захар
- 50 г кокос
- 5 г бакпулвер
Шоколадов крем:
- 17 яйчни жълтъка
- 17 супени лъжици захар
- 300 г черен шоколад
- 250 г масло
Приготвяне:
Първо пригответе ореховите блатове: Белтъците и жълтъците се разделят, жълтъците се сваряват на пара, а белтъците се разбиват със захарта. Към белтъците добавете орехите, бакпулвера и брашното. Изпечете блата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.
След това направете кокосов блат. Отново отделете белтъка от жълтъка. Използвайте белтъците за блата, а жълтъците за плънката, която ще приготвите по-късно. Разбийте белтъците и захарта, след което добавете кокоса и брашното, както и бакпулвера. Печете на 180 градуса за 15 минути.
Жълтъците и 17 супени лъжици захар се разбиват на пяна, след което се оставят настрана да се задушат. След 15 минути варене добавете шоколада, продължете да готвите, докато плънката стегне. Когато плънката се охлади, добавете маргарин или масло и разбийте.
След това напълнете тортата: първо сложете ореховия блат, после сметаната, после кокосовия и така до изразходването на всички съставки. Декорирайте по желание.