По тази лесна рецепта може да си приготвите мариновани краставички , чийто вкус ще бъде много подобен на вкуса на киселите от буркана. За 15 минути ще са на трапезата и всички ще са доволни!
Ще ви научим как да си направите прясно мариновани краставички с чесън и копър - правилните пропорции ще гарантират перфектния вкус.
Бързи мариновани краставички за 15 минути
Продукти:
За 1 килограм краставички:
50 грама копър
5 скилидки чесън
1 супена лъжица захар
1/2 супена лъжица сол
4 супени лъжици растително масло
Приготвяне:
Нарежете краставиците наполовина и на четвъртинки. След това ситно нарежете копъра.
Чесънът най-лесно се намачква с преса, но можете да го нарежете на ситно или настържете. Прехвърлете всички съставки в купа, където ще мариновате краставичките.
Поръсете краставичките със захар и подправки - точните пропорции са посочени по-горе.
Растителното масло ще помогне на подправките да попият в краставиците по-бързо. Смесете всичко и сложете салатата в хладилника. Оставете да се маринова 10 минути и можете да опитате.
Краставичките, приготвени по този начин, ще бъдат отлична гарнитура за почти всяко ястие. Стават хрупкави и леко пикантни, и няма нужда да чакате да ги опитате до зима!
Да ви е сладко!