Ако често ви се налага да стържете сирене или кашкавал на рендето , то навярно след това ви е трудно да го измиете от остатъците - особено ако е от по-мек сорт, сиренето задължително залепва по рендето и се налага да изхвърлите голяма част от него, защото просто няма как да го съберете от там.
Е, днес имаме за вас перфектния трик за настъргване на сирене , с който горният проблем никога повече няма да възникне при вас!
Всъщност тайната не е никаква тайна, а е близко до ума, но досега просто не ни е хрумвало.
Вместо да нервничите всеки път, когато се налага да използвате рендето за меки продукти, вземете малко краве масло (може да използвате и олио, и дори зехтин) и с помощта на четка намажете добре и от двете страни онази част на рендето, която ще използвате.
След този номер по повърхността няма да залепне нищо, дори ако решите да настържете топено сирене!