Ето как туркините правят сарми - никога няма да ви хрумне, а е божествено вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как туркините правят сарми - никога няма да ви хрумне, а е божествено вкусно!
Ето как туркините правят сарми - никога няма да ви хрумне, а е божествено вкусно!
214061
Ето как туркините правят сарми - никога няма да ви хрумне, а е божествено вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нашата и турската кухня много си приличат, но начинът на приготвяне на сармите при "комшиите" е по-особен.

Турските рецепти много приличат на нашите, но начинът на приготвянето им ще ви изненада - не ни харесва да го кажем, но са по-добри от нашата традиционна рецепта. Ако искате да разберете как се приготвят най-вкусните Турски сарми , четете по-долу:

Традиционни турски сарми

Продукти:

  • 1 глава зеле или две по-малки (използват обикновено зеле, което сваряват, а може и кисело зеле)
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • чаша и половина измит ориз
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • сух бахар (една супена лъжица сладък и една супена лъжица лют)
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка суха мента
  • 1 лъжица кимион
  • сол на вкус
  • зехтин
  • кайма

За соса:

  • 2 супени лъжици масло или мас или 5 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • сол на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • 3 чаши вода

Приготвяне:

Смесете месото, ориза, ситно нарязаните лук и чесън, доматеното пюре, подправките и малко зехтин. Разбъркайте до получаването на добре смесена смес.

Киселото зеле се измива добре, след което главата се разделя на листа. Отстранете корена от листата, след това съединете няколко листа заедно, за да направите широка повърхност, като кора за баница. Напълнете с готовата смес и завийте на дълга сарма, но без да съединявате краищата. След това рулата се увиват (като вита баница) в намаслена тава - точно като баница!

турска сарма приготвяне

турска сарма навиване

Завитите сарми се заливат със смес от мазнина, вода, доматено пюре, чесън и сол.

сарми със сос

Готовата сарма се пече във фурната на 180 градуса по Целзий възможно най-дълго. Като заври водата се долива още малко, докато сармите се сварят добре. 

турска сарма

турска сарма приготвяне

Може да покриете тавата с други тава и да я сготвите на котлона.

голяма турска сарма

Поднесете готовата сарма с кисело мляко или чеснов сос.

гигантска сарма

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft