Тази добавка е страхотна сама по себе си, както показват някои научни изследвания.
Актрисата Дженифър Анистън е една от малкото известни дами, които на 55 години могат да се похвалят с перфектна линия, но и с перфектна кожа , която изглежда много по-млада, отколкото в действителност е. Само заради перфектния й външен вид всичко, което прави тази красавица, е незабавно копирано от милиони жени. Изглежда такъв е случаят със сутрешната й рутина, която включва пиенето на така нареченото „ колагеново кафе “.
Това е ритуал включва добавяне на колаген на прах, мощна добавка за красива кожа, здрави кости и здрави коса и нокти, към чаша любимо сутрешно кафе, независимо дали е турско, еспресо или нес кафе.
Колагенът е важен протеин, открит в костите, тъканите и хрущялите и е отговорен за качеството, здравината и здравето на ставите, костите, косата и ноктите. Естественият колаген обаче е едно, а добавката е съвсем друго.
Какво казва науката за добавянето на колаген към кафето?
Тази добавка е страхотна сама по себе си, както показват някои научни изследвания. Специалистите обаче отбелязват, че е важно да изберете добра колагенова добавка, а при избора да се ръководите от етикета „колагенов пептид“ или „хидролизиран колаген“. Те осигуряват най-много ползи.
Науката обаче предпочита добавянето на колаген на прах към чаша вода или сутрешно смути, вместо смесването му с кафе. Причината за това е резултатът от изследване, което гласи, че колагенът няма да се поддържа при температура, по-висока от телесната и че ползите ще бъдат намалени или дори напълно елиминирани поради това, според статия на Брук Ръсел, която е била проучвайки ефектите от години на колагена.
Освен това добавя, че нямате нужда от скъпи добавки с колаген, за да имате здрави кости и здрава кожа, коса и нокти, пише Eating well. Най-ефективният начин за повишаване на нивата на колаген е да се консумират храни, които го съдържат в изобилие, като пилешки и костен бульон, и да избирате храни, богати на аминокиселината пролин, глицин и витамин С, като месо, риба, млечни продукти, ядки, боб, яйца, пшеничен зародиш и плодове, особено цитрусови.