Кой би отказал парченце реване, при това пропито с най-сладкия сироп и с цвят, напомнящ течно злато? Е, ние пък имаме рецептата за тази уникална вкусотия, която е сред най-любимите десерти от Ориента. Неслучайно го наричат Кралят на сиропираните десерти! Ето необходимите продукти, за да си приготвите и вие Златно реване :
Златно реване
Продукти:
- 10 яйца
- 10 г ванилова захар
- 150 г захар
- 60 мл олио
- 10 г бакпулвер
- 150 г брашно
* тава с размери 35х28 см.
За сиропа:
- 600 г захар
- 600 мл вода
- 60 мл лимонов сок
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват на пяна до побеляване.
Намалете миксера на най-ниската скорост, след което смесете 10 г бакпулвер в 150 г брашно и постепенно го добавете към сместа. Намажете голяма тава за печене (35х28 см) с малко олио и поръсете с брашно (отърсете излишното). Изсипете сместа и я разпределете равномерно.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути.
За сиропа: сложете захарта и водата на котлона, след като заври оставете да къкри няколко минути и към края добавете лимоновия сок.
Снимка: YouTube
Изпеченият горещ блат се нарязва и се залива равномерно с горещ сироп.
Снимка: YouTube
Оставете да изстине и да поеме сиропа преди сервиране.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!