Кремсупите са чудесен начин хем да заситим глада си, хем да получим ежедневната си порция зеленчуци по най-вкусния възможен начин. А морковената кремсупа е всеизвестна като една от най-апетитните.
Морковена кремсупа с нахут
Необходими продукти:
3 моркова
1/2 ч.ч. накиснат за 1 нощ нахут
1 с.л. гхи/растителна мазнина
1 ч.л. кориандър (на зърна, но ако ви е много силен на вкус го смелете в кафемелачка)
1 ч.л. сол
2 с.л. заквасена сметана
крутони
Начин на приготвяне:
Морковите се измиват, почистват и нарязват на колелца. В тенджера се загрява гхито и когато се образуват вълнички, се добавя кориандърът. Разбърква се 1-2 пъти и се изсипват морковите и нахутът. Долива се около 600 мл вода и се вари около 20 минути, докато нахутът е сварен, а морковите меки. Посолява се и се пасира до крем.
Сервира се с крутони и 1 с.л. сметана.