Почти всеки може да прави палачинки - любимата закуска на малки и големи.
Може да имате любима рецепта, но ако опитате този малък трик , докато ги приготвяте, всички ще бъдат очаровани от вкуса! Между другото, това са любимите палачинки на французойките, които прилагат въпросния трик всеки път за невероятен вкус!
Такава дреболия дава на палачинките просто божествен аромат и ги прави неустоимо вкусни!
Ако опитате така, никога повече няма да правите палачинките по друг начин! Да, пълнежът също играе своя роля - сиренето, сладкото или течният шоколад са сред любимите пълнежи за палачинки. Въпреки това, за да направите самите палачинки още по-вкусни, опитайте този малък трик.
Тайната е в най-обикновен лимон !
Тези лимонови палачинки не са наука, но лимоновата кора ще ги издигне на нови вкусови висини!
Трикът е много прост: когато приготвяте тестото, просто настържете кората от един лимон или портокал в тестото.
След това можете да приготвите палачинките както обикновено.
Кората от лимон или портокал подчертава и изнася на преден план вкуса на самите палачинки.
Палачинки с лимонова кора
Имаме нужда от:
(за 1 порция)
1 яйце
100 мл прясно мляко
100 г обикновено брашно
1 с.л.захар
щипка сол
кора от един лимон или портокал (с органично качество)
50 мл газирана вода
5 с.л.растително масло за печене
Приготвяне:
Първо почистете лимона или портокала със сода за хляб.
След това ги потопете в купа с вода и сода за хляб за 10 минути.
След това изплакнете със студена вода.
Разбийте яйцата в купа.
Разбийте с бъркалка.
След това добавете брашно, захар и сол.
Налейте мляко, газирана вода.
Накрая добавете настърганата лимонова или портокалова кора.
Разбъркайте добре тестото.
Намажете тигана с олио и загрейте.
Изсипете разумно количество тесто.
Печете на слаб огън от двете страни.
Накрая просто ги напълнете с плънка на вкус.
Може да поръсите с пудра захар и да сервирате.
Добър апетит!