Ето кое е било любимото ястие на Жоро Илиев

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Ето кое е било любимото ястие на Жоро Илиев
14520
Снимков материал: pixabay.com
Ето кое е било любимото ястие на Жоро Илиев

Георги Илиев притежавал огромна власт и влияние, пари, любими чалга певици, но за да има сили и енергия да управлява империята, създадена от брат му Васил Илиев, като всеки простосмъртен и той е имал любимо ястие.

Гозбата, от която Главния всяка вечер си е облизвал пръстите на ръцете, е била… миш-маш с кренвирши.

Любимото ястие на Жоро Илиев може да опита всеки и до днес в ресторанта „Вилата на Генерала” на хълма Хисарлъка над Кюстендил. Мястото е историческо, вилата е построена над бившата североизточна отбранителна кула на късно-античната крепост „Хисарлъка“.

След Първата световна война главнокомандващият българката армия ген. Никола Жеков е бил настанен в града. Кюстендилчани му връчват званието „Почетен гражданит“ и му дават парцел в Хисарлъка, на която след това е построена вила. След време той връща жеста и вилата минава във владение на Общинския съвет, след което става ресторант.

Оказва се, че в момента заведението се държи и управлява от Емил Наков – дясната ръка на Главния. Бившият директор и собственик на „Локомотив“

(Пловдив) е съсредоточил семейния си бизнес в ресторанта, но заради ниската посещаемост в последнио време Наков привика тежката артилерия в кулинарията – шеф Манчев, за да спаси култовото за региона заведение.

В ресторанта на Накови работят синът му Данчо – сервитьор, управител и момче за всичко, а съпругата му Ваня управлява кухнята, по професия тя е технолог-готвач.

„През 2004-2005 г. къщата бе поразрушена от предишните собствениците и синовете ми купиха правото на строеж, решихме да я направим наново. В началото имахме 24 души персонал, но с течение на годините бизнесът се срина, в един момент имахме само двама души“, разказа Емил Наков предава Нова ТВ.

До идването на шеф Манчев във „Вилата на Генерала“ Накови предлагали няколко десетки специалитети и еко храна – предимно сачове, телешко варено, домашни пастърма, кьопоолу и овче сирене, супа от коприва по специална рецепта… А едно от ястията, наречено „Специалитета на Жоро“, се оказа енергийният допинг за бившия борец от Кюстендил Георги Илиев.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft