С падането на температурите е необходимо да подготвим тялото си за зимните месеци.
Един от основните фактори да сме здрави и красиви е точно храненето. Foodpanda подбра няколко храни, които задължително е необходимо да добавим към трапезата си, за да бъдем в добро физическо и здравословно състояние, пише Дарик.
Тиква
Тя е вкусна, полезна и диетична.
Сладките картофи съдържат голямо количество желязо. Консумирайте ги на пюре или печени на скара като гарнитура към месо. За да запазите витамините им, ги сварете на пара.
Всички кореноплодни зеленчуци са добре дошли на трапезата, особено през студените месеци. Те имат добър кулинарен потенциал и може да ги приготвяте по различни начини. Ряпата съдържа много витамини А и К, както и фолиева киселина.
Винаги е добре на масата да присъства нещо сочно и червено. Какво по-подходящо от плод, пълен с антиоксиданти. Подходящ е както като десерт, така и като добавка към салата.
Ябълките съдържат диетични фибри и е добре да бъдат включвани често в менюто ни като закуска, в основно ястие, в салата или десерт. Дали изпечени или сурови - консумирайте ги често.
Карфиолът е пълен с витамин С. Чудесно се комбинира в суши, гювечи, яхнии и салати. Като добавка в друго ястие, придава сладък, леко орехов аромат и вкус./dir.bg