Ето колко пухкави стават-Без яйца-Брашно, вода и пълнеж и това е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето колко пухкави стават-Без яйца-Брашно, вода и пълнеж и това е!
Ето колко пухкави стават-Без яйца-Брашно, вода и пълнеж и това е!
3152
Ето колко пухкави стават-Без яйца-Брашно, вода и пълнеж и това е!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки за тестото:

  • 450 г брашно
  • 260 мл вода
  • 7 г суха мая
  • 1/2 ч.л. сол
  • олио за пържене

СЪДЪРЖАНИЕ на пълнежа:

  • 1 кг зеле
  • 1 глава лук
  • 1/4 ч.л. сушена мента
  • 1/2 ч.л. смлян червен пипер
  • сол и смлян черен пипер на вкус
  • китка магданоз и копър
  • 5 с. л. растително масло

Получаване:

  • Първо пресейте брашното заедно със сухата мая и солта. Добавете порция вода и започнете да омесвате тестото. То трябва да е меко и еластично. Намажете купа с растително масло и поставете тестото вътре. Покрийте горната част със залепващ филм и оставете за малко да втаса.

  • Обелете и нарежете лука и нарежете зелени подправки.
  • Запържете лука в растително масло до златисто.

  • След това добавете зелето към лука и запържете на силен огън до готовност. Към зеленчуците добавете и смлян червен пипер, суха мента, разбъркайте. В края на готвенето изпратете повече нарязани зелени в тигана.

  • Работната повърхност трябва да бъде покрита с брашно, да изложите тестото и да го омесите още малко. Разделете на малки парченца.

  • Оформете кръгчета от всяко парче и поставете пълнежа върху тях. След това завийте с ръце. Запържете ги от двете страни в растително масло.
  • Поставете върху хартиена салфетка, така че хартията да абсорбира излишната мазнина! Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft