Ето колко пухкави стават-Без яйца-Брашно, вода и пълнеж и това е!
5 Август 2020
3152
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки за тестото:
- 450 г брашно
- 260 мл вода
- 7 г суха мая
- 1/2 ч.л. сол
- олио за пържене
СЪДЪРЖАНИЕ на пълнежа:
- 1 кг зеле
- 1 глава лук
- 1/4 ч.л. сушена мента
- 1/2 ч.л. смлян червен пипер
- сол и смлян черен пипер на вкус
- китка магданоз и копър
- 5 с. л. растително масло
Получаване:
- Първо пресейте брашното заедно със сухата мая и солта. Добавете порция вода и започнете да омесвате тестото. То трябва да е меко и еластично. Намажете купа с растително масло и поставете тестото вътре. Покрийте горната част със залепващ филм и оставете за малко да втаса.
- Обелете и нарежете лука и нарежете зелени подправки.
- Запържете лука в растително масло до златисто.
- След това добавете зелето към лука и запържете на силен огън до готовност. Към зеленчуците добавете и смлян червен пипер, суха мента, разбъркайте. В края на готвенето изпратете повече нарязани зелени в тигана.
- Работната повърхност трябва да бъде покрита с брашно, да изложите тестото и да го омесите още малко. Разделете на малки парченца.
- Оформете кръгчета от всяко парче и поставете пълнежа върху тях. След това завийте с ръце. Запържете ги от двете страни в растително масло.
- Поставете върху хартиена салфетка, така че хартията да абсорбира излишната мазнина! Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари