Ето колко точно време трябва да варите яйцата, за да не се напукат. Нито минутка повече или по-...
15 Април 2016
132472
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Великден наближава и е нужно да си припомним най-важните съвети и препоръки свързани с великденските яйца. Преди да пристъпим към боядисването на яйцата, е необходимо да ги запазим цели при варенето им.
А това ето как може да стане:
Никога не слагайте във вряща вода яйца взети директно от хладилника. Температурната разлика е твърде голяма и черупката със безпогрешност ще се пукне. А, при напукани яйца няма кой знае какви възможности за рисуване. Най-добре е да прикриете "повредата" с помощта на техниката за боядисване с памук.
За да избегнете тази ситуация, може да пробиете яйцето с игла. Важно е обаче дупката да е на върха, а не в страничната част на яйцето, тъй като има въздушен балон между черупката и "ципата" отвътре. С този трик ще намалите налягането при варене и яйцето ще остане здраво.
Поставете яйцата в топлата вода, преди тя да заври. За твърдо сварени яйца са нужни точно 7 минути.
След като изминат 7 минути, извадете яйцата от топлата вода и ги залейте със студена за по-лесно белене.
Ако имате възможност вземете домашни яйца, а не от магазин.
Никога не слагайте във вряща вода яйца взети директно от хладилника. Температурната разлика е твърде голяма и черупката със безпогрешност ще се пукне. А, при напукани яйца няма кой знае какви възможности за рисуване. Най-добре е да прикриете "повредата" с помощта на техниката за боядисване с памук.
За да избегнете тази ситуация, може да пробиете яйцето с игла. Важно е обаче дупката да е на върха, а не в страничната част на яйцето, тъй като има въздушен балон между черупката и "ципата" отвътре. С този трик ще намалите налягането при варене и яйцето ще остане здраво.
Поставете яйцата в топлата вода, преди тя да заври. За твърдо сварени яйца са нужни точно 7 минути.
След като изминат 7 минути, извадете яйцата от топлата вода и ги залейте със студена за по-лесно белене.
Ако имате възможност вземете домашни яйца, а не от магазин.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари