Ето рецептата за прочутото кьопоолу на Катя от Ритон, с което глези Здравко - уникална вкусотия е:
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Едно от любимите летни ястия на българина е кьопоолуто. Сигурно всяка домакиня си има своя любима рецепта, по която го приготвя, но днес ви предлагаме да опитате прочутото кьопоолу на Катя от дует "Ритон" .
Звездата не пропуска година, в която да не забърка домашно кьопоолу . Всъщност това е една от малкото зимнини, които приготвя "Ритонката", но го прави съвършено, доволна е самата тя.
Кьопоолуто на Катя от "Ритон"
Необходими продукти:
10 кг патладжани
3,5 кг червени чушки
1,5 кг зелени чушки
3 кг домати
2 ръзки магданоз
200 мл олио
Начин на приготвяне:
Патладжаните и чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на парчета. Доматите се смилат и всички зеленчуци се слагат да се запържат в олиото, като първо се задушават за няколко минути патладжаните и чушките, след което се прибавят смлените домати. Сместа се задушава, докато се изпари водата. Разпределя се в буркани, които трябва да са предварително затоплени буркани. Бурканите се стерилизират за 10-15 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари