Ето с какво аз пълня панираните чушки и ме карат да ги правя по два пъти на ден! Уникални стават:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето с какво аз пълня панираните чушки и ме карат да ги правя по два пъти на ден! Уникални стават:
Ето с какво аз пълня панираните чушки и ме карат да ги правя по два пъти на ден! Уникални стават:
6730
Ето с какво аз пълня панираните чушки и ме карат да ги правя по два пъти на ден! Уникални стават:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Панираните чушки , пълнени с яйце и сирене са си класика в жанра. Няма човек, който да не ги харесва! Днес обаче ще ви дадем чудесна идея за плънка за панирани чушки , с която направо ще оближете пръсти още от първата хапка! Напълнете чушките с кашкавал и шунка преди паниране и ще ви карат да ги правите по два пъти на ден!

Панирани чушки с шунка и кашкавал

Продукти:

8 червени месести чушки

8 парчета пушена шунка

8 парчета сушен колбас или друго месо (по желание)

8 парчета сирене Едам или кашкавал

8 триъгълничета топено сирене

брашно, яйца, галета и олио

панирани чушки с кашкавал

Начин на приготвяне:

Изпечете чушките и ги обелете, като внимавате да не се накъсат. Нарежете сушеното месо, шунката и кашкавала на парчета, добавете няколко триъгълничета топено сирене по желание. Напълнете всяка чушка със смес от кашкавал, топено сирене, шунка и сушено месо по избор, след което ги оваляйте в яйце, брашно и галета (леко посолена). Изпържете чушките от двете страни, докато покафенеят.

II РЕЦЕПТА

Продукти: 

6 големи чушки

200 г кашкавал, който се топи лесно

2 яйца

50 - 100 г брашно

50 г галета

30 г настърган пармезан

олио

сол, черен пипер, вегета, смес от подправки

Приготвяне:

Измийте чушките и ги изпечете на скара или в тава, и ги оставете в затворен съд да се задушат за по-лесно обелване. Готовите чушки обелете, след което почистете от семките. (Обикновено ги оставям за една нощ в хладилника в цедка, която слагам върху по-дълбока купа, за да не докосва цедката дъното на купата).

Нарежете кашкавала на 6 парчета. В зависимост от това колко чушки приготвяте, пригответе толкова парчета кашкавал за пълнеж.

панирани чушки плънка

Отворете всяка чушка, след това сложете парче кашкавал, което предварително сте увили с шунка, и завийте в чушката като при приготвяне на сарми. Същата процедура се прилага и за другите чушки.

В плитка купа разбийте яйцата с малко сол. Сложете брашното в друга плитка купа. В третата по-плитка чиния сложете двата вида трохи (пармезан и галета - сместа придава чудна хрупкавост на чушките), добавете подправки по ваш вкус и разбъркайте всичко добре.

Всяка готова чушка оваляйте няколко пъти - първо в брашно, после в яйца и накрая в галета. Запечатайте всички чушки по този начин и ги поставете в чиния.

Загрейте олиото в тиган. Сложете чушките в сгорещено, не много горещо олио и ги изпържете внимателно от двете страни.

панирани чушки с кашкавал и сирене

Извадете готовите панирани чушки в чиния, върху която сте сложили кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

 Сервирайте горещи, но са еднакво добри и студени.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft