В готвенето, както във всяко умение, има нива на сложност. Всеки гуру в областта на готвенето ще се съгласи, че печенето е един от най-високите гастрономически върхове. Това се дължи на известната непредсказуемост на тестото : дали ще се надигне или не, ще се намокри ли, или напротив - ще изсъхне, ще бъде ли добре изпечено?
Днес решихме да опростим максимално задачата за всички любители на вкусните оригинални и красиви печива . Ще е бързо, лесно и без капка баналност.
Идеи за печива от готово тесто
Подготовката на всяко печиво ще бъде много по-лесно и по-приятно, ако използвате готово тесто . Просто трябва да вземете пакет бутер тесто , да вземете решение за дизайна и да се впуснете в творчество!
- Круши в тесто
Фокусът с крушата ! Нарежете ги наполовина, изпечете ги във фурната, докато омекнат и ги подредете върху тестото. Поръсете със захар и канела на вкус, върнете във фурната за 15 минути, печете на 180 градуса и се насладете на резултата.
- Фунийки
Фунийките с яйчен крем са задължителни във всички сладкарски цехове, но много малко хора се досещат, колко лесно е да се приготвят у дома. Вземете лист тесто, нарежете го на ленти. Сега увийте пергаментова хартия на фунийки. Увийте лентите тесто около хартиените фунийки и изпечете за 15 минути във фурната.
Подходящи кремове за пълнене: разбити белтъци , яйчен крем , маслен крем , шоколад или сирене ; варено кондензирано мляко с ядки ; плодов или зеленчуков мус.
- Розички със салам
Отново имате нужда от ленти тесто. Намажете ги с доматена паста и сложете отгоре наденица или шунка , нарязани на полукръгове. След това завъртете лентите на рула/розички и ги пъхнете във фурната за 15 минути. Вместо наденица можете да използвате ябълки, а вместо доматена паста - захарен сироп с канела.
- Гъсеница с маслини
Вземете две ивици готово тесто . В едната от тях направете хоризонтални разрези от едната страна, без да отрязвате до другия край, на интервал от приблизително 3 сантиметра. Сега започнете да оформяте гъсеницата: поставете маслините в една редица и ги завийте в тестото, като пресичате двете ленти.
- Кренвирши в тесто
И отново ленти! Изберете кренвирши или наденички на вкус и ги увийте в спирали от тесто, така че по-голямата част от наденичката да е затворена. Като плънка може да използвате също печени или пържени пилешки бутчета .
- Вита баница
Вместо кори за баница, използвайте готово тесто.
Нарежете тестото на еднакви правоъгълници. На половината от тях направете разрези, така че да се оформи шарка - тези парчета тесто трябва да са отгоре. Поставете плънка ( ябълки с канела , круши , сливи или череши ) върху целите правоъгълници, покрийте с нарязаните и запечатайте добре ръбовете. Печете на 180 градуса за 20 минути.
Изберете плънка на вкус и тесто. Нарежете го на равни квадрати и очертайте борд, като направите разрези на няколко сантиметра от ръба, за да не излиза плънката. Върху плънката поръсете сирене на вкус и поставете във фурната за 25 минути на 180 градуса. Бордът ще започне да се надува буквално пред очите ви!
Ще ви трябват два тънки слоя с размера на тавата. Върху единия разпределете плънката, като мислено разделете тестото на квадрати. След това покрийте плънката с втория слой тесто и нарежете всичко на квадратчета или правоъгълници, леко натискайки ръбовете им. Намажете с жълтък и изпечете до готовност!
Всичко, което ви трябва, е да намажете долната кора с пълнеж по избор (шоколад, лютеница, сирене, с или без зелени подправки) и да го покриете с втората кора. След това това остава само да направите разрези от центъра на кръга към краищата и да усучете получените триъгълници на спирали.