Както се оказа, дори професионалните готвачи не винаги знаят как правилно да готвят ориз за гарнитура. Трябва обаче да бъдете много внимателни с този продукт. Малко хора знаят, че всеки ориз съдържа арсен . Следователно грешките, направени в процеса на готвене, могат значително да подкопаят здравето ни.
Всички, разбира се, знаем, че оризът е абсорбиращ . Той върши отлична работа като абсорбира токсините, като по този начин прочиства тялото ни. По същия начин обаче той абсорбира всички вредни вещества от почвата. Например арсен, торове и пестициди. Арсенът се използва и за обработка на контейнери, в които се транспортира ориз. Те правят това, така че мишките да не ядат продукта.
Ето защо е наложително оризът да се изплаква с течаща вода, докато стане напълно прозрачен. Белият цвят трябва да изчезне напълно. Ако трябва бързо да приготвите ястие с ориз, можете да използвате този метод. Китайците и японците например обикновено изплакват зърнените храни поне седем пъти. Най-добре зърнените храни се накисват във вода за една нощ. Концентрацията на арсен не само ще намалее с 80% по този начин, но и ще отнеме до 13 минути, за да се готви. Освен това предварително накиснатият ориз е много по-вкусен от просто сварения ориз.
Как да готвя ориз за гарнитура за премахване на арсен
Съотношението вода към ориз трябва да бъде 5: 1. Тоест трябва да има 5 пъти повече вода от зърнените култури. Накиснете го за една нощ.
И на сутринта измиваме зърнените култури, докато водата стане напълно прозрачна. След това оризът трябва да се изсуши с помощта на салфетки или кърпа за чай.
Изпращаме 1 част ориз в тенджера и заливаме с 1,5 части топла вода. Сол на вкус. Когато заври, сложете на слаб огън и покрийте с капак. Готвим по този начин 10-15 минути, но в никакъв случай не махаме капака.
Това е всичко, рецептата за приготвяне на най-вкусния и здравословен ориз е пред очите ви. Приятен апетит!