Първа част:
700 гр. кайма
1 яйце
1 глава лук
1 чаена лъжичка черен пипер
1 равна супена лъжица Вегета
1 ч.л. чубрица
4 супени лъжици галета
сол на вкус
Втора част:
500 гр. пилешки гърди
1 яйце
1 супена лъжица Вегета
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка чубрица
2 супени лъжици галета
100 гр. варени моркови
100 гр. салам или колбас
1 малка консерва грах
100 гр. кашкавал за поръсване
За първата част лукът се настъргва на дребната страна на рендето и всички съставки се смесват хубаво до гладка смес.
За втората част пилешките гърди се смилат в блендер. Всички продукти се добавят към мляното пиле, като грахът, саламът и задушените моркови се нарязват на кубчета.
Форма за кекс с дупка се намазва с масло, след това в нея се изсипва на дъното първо половината от каймата, след това - цялата пилешка смес и накрая - втората част от каймата. Пече се на 200 градуса около 20 минути, след което - на 180 градуса още 45-50 минути. Когато се изпече, първо се излива течността, която е пуснало месото (мазнината), оставя се една минута, за да се охлади и кексът се прехвърля в тортена чиния. Докато е още топъл, върху него се настъргва кашкавал.