5 жълтъка
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици вряла вода
5 супени лъжици брашно
1 супена лъжица какао на прах
1/2 пакетче бакпулвер
5 белтъка
150 гр. маргарин на стайна температура
150 гр. пудра захар
150 гр. счукани орехи
150 гр. смлени бисквити
100 мл кока-кола
50 мл ром
250 гр. шоколад за готвене
180 гр. маргарин
1 супена лъжица масло
малко разбита сметана
Разбийте жълтъците и захарта на пяна, и добавете врялата вода, брашното и бакпулвера.
Разбийте на сняг 5-те белтъка и внимателно добавете към сместа с жълтъци. Бавно объркайте. Получената смес изсипете в тава за печене (с размери 30х18 см), предварително покрита с хартия за печене.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса около 20-тина минути. Извадете блата от фурната и го оставете да се охлади, след което го обърнете върху чиния за сервиране. Внимателно обелете хартията за печене.
Разбийте на пяна 150 гр. маргарин с пудрата захар, след което добавете орехите, бисквитите, кока-колата и рома. Този крем се намазва върху изстиналия блат.
В тенджерка на котлона разтопете шоколада с маргарина, и добавете олиото. Тази глазура излейте върху сладкиша.
Оставете го още малко на стайна температура да се охлади глазурата и след това поставете в хладилник, за да стегне хубаво.
Нарежете охладения сладкиш на кубчета (около 18 броя) и украсете с разбита сметана.