1 чаена лъжичка зехтин
1 стрък пресен лук, ситно нарязан
500 грама нарязани на половинки чери доматчета
8 големи яйца, разбити
150 грама сирене чедър (кашкавал)
сол и черен пипер на вкус
Загрейте фурната на 250 градуса. В огнеупорен съд с диаметър 25 см загрейте зехтина на средна температура. Добавете нарязания лук и домати, подправките и гответе около 5 минути.
Добавете яйцата и сиренето, подправете и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Гответе без да бъркате, докато яйцата станат готови - около 2 минути. Прехвърлете съда във фурната, отгоре наредете нарязаните на половинки чери доматчета и печете, докато горната част на питата се препече - около 10 до 13 минути.
Извадете изпечената пита, поставете голяма чиния отгоре и нарежете на 6 равни части. Поднесете питата топла или на стайна температура.