За омлета с чушки:
6 печени чушки
2 супени лъжици олио
1 малка глава лук
сол, черен пипер
За омлета с тиквички:
2 малки тиквички, нарязани на малки кубчета
2 скилидки чесън, ситно нарязан
2 супени лъжици масло
сол, черен пипер
За намазване:
3 пълни супени лъжици заквасена сметана
300 гр. крема сирене
200 гр. краве сирене
ситно нарязан пресен босилек
настърган кашкавал за поръсване на тортата
И още:
12 яйца
150 мл прясно мляко
сол, черен пипер
В тиган на котлона сложете 2 супени лъжици олио, загрейте ги и сложете вътре нарязаните тиквички. Добавете ситно нарязаните скилидки чесън и запържете, докато омекнат тиквичките. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете ги в голяма чиния и оставете да изстинат.
Към охладените тиквички добавете 6 яйца, 75 мл мляко и сол и черен пипер на вкус. Разбийте хубаво и оставете настрана.
В същия тиган сложете 2 супени лъжици олио, загрейте го и поставете вътре ситно нарязания лук. Запържете го, докато омекне, след това добавете и нарязаните печени чушки, и продължете пърженето още около 5 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Изсипете сместа в голяма купа и я оставете да се охлади. След това добавете вътре 6 яйца, 75 мл мляко и сол и черен пипер на вкус. Разбийте хубаво и оставете настрана.
Сложете в тигана малко олио и изпържете вътре от всяка смес по три тънки или 2 дебели омлета. Омлетите с тиквички поставете в една чиния, а тези с чушка - в друга. Оставете ги да се охладят.
Докато се охлаждат омлетите, направете крема за намазване. В купа поставете сиренето, крема сиренето, киселото мляко и ситно нарязания босилек. С вилица разбийте всички съставки на кремообразна смес.
Покрийте форма за торта с диаметър 22 см с прозрачно фолио, така че краищата да висят извън формата.
Сложете един омлет с тиквички и отгоре намажете с крема от сирене. Отгоре поставете омлет от чушки и отново намажете с крем. Същата процедура се повтаря, докато се изчерпат всички съставки. Накрая тортата се намазва с останалия крем от сирене отгоре и отстрани.
Когато приключите с намазването, увийте тортата с висящото извън стените фолио, и я поставете в хладилник да престои поне няколко часа.
Преди да поднесете, отново я намажете с крем от всички страни, поръсете с настърган кашкавал и украсете по желание.