5-6 яйца
шепа зелени маслини (за предпочитане с чушка)
1 морков (предварително сварен)
яйчена салата (готова)
Изрежете с къдрав нож капачета в предварително сварените яйца и внимателно отстранете жълтъка (може да го смесите с яйчената салата). От дъното на яйцата отрежете малко, така че яйцето да стои стабилно. Напълнете добре със салатата получените кошнички (така че салатата да прелива малко над отвора) и поставете отново капачетата. Маслините нарежете на шайби, така че във всяка шайба да остане по мъничко чушчица. Закрепете шайбите върху мястото, където се съединяват капачето и яйцето - вместо очи на пингвина, като притиснете внимателно към салатата. От моркова изрежете малки парченца за нос и шайби от по-дебелата част, в които после оформете с ножче разрези, така че да заприличат на крачета на пингвин. Сложете яйцата върху крачетата, като закрепвате внимателно.