600 гр. свинско месо
3 червени чушки
200 гр. извара
2 яйца
3 кисели краставички
Месото се изтънява с чук за месо и се поръсва със сол.
Чушките се изпичат и обелват, след което се почистват от семето.
Изварата се смесва с яйцата и с нарязаните кисели краставички. Добавят се сол и черен пипер на вкус.
Всяка чушка се пълни със сместа от извара.
Ако месото е по-голямо парче, може върху него да се наредят всички чушки и да се навие на руло.
Ако парчетата месо са по-малки, се слага по една чушка върху всяко и се увива с месото, а краищата се затварят с клечки за зъби, за да не изтече плънката.
Така приготвеното руло (рула) се поставят в намазнена тавичка и се пекат на 200 градуса, докато месото се зачерви добре. Може да се обърне от другата страна, за да се зачерви и тя.
След като се изпече, рулото се нарязва на гръгли парчета и се поднася с подходяща гарнитура.