Ефирни ябълкови понички за 15 минути-Пълнежът от ябълки става като крем! Всичко се разбърква с лъжица и се пуска в тигана

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ефирни ябълкови понички за 15 минути-Пълнежът от ябълки става като крем! Всичко се разбърква с лъжица и се пуска в тигана
Ефирни ябълкови понички за 15 минути-Пълнежът от ябълки става като крем! Всичко се разбърква с...
4961
Ефирни ябълкови понички за 15 минути-Пълнежът от ябълки става като крем! Всичко се разбърква с лъжица и се пуска в тигана
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес представям на вашето внимание една чудесна рецепта за ябълкови понички на базата на кисело мляко. Тази рецепта е идеална за неочаквани гости: всички съставки са винаги под ръка, приготвянето е бързо и без много проблеми.

В резултат на това ябълките в поничките се превръщат в мек, вкусен крем, сякаш вече са с пълнеж.

Рецепта:

  • Кисело мляко - 200 мл.
  • Заквасена сметана -2 с.л.
  • Яйце - 2 бр.
  • Захар -2 с.л.
  • Сол -1/3 ч.л.
  • Бакпулвер -1 ч.ч.
  • Брашно -160 г 
  • Ябълки -2-3 бр.

И така, ето инструкциите за готвене:

В дълбока купа смесете 200 мл кисело мляко с 2 с.л. сметана.

Разбъркайте енергично и към сместа добавете 2 яйца, щипка сол и 3 с.л. Сахара. За тестото вземете 160 гр. брашно, смесено с 1 ч.л. бакпулвер, и постепенно го добавяйте към течната смес.

Тестото трябва да има консистенция на палачинки.

Вземете 3 средни ябълки, отстранете кората и сърцевината и след това ги нарежете на малки кубчета.

Добавете ябълките към тестото и разбъркайте добре.

Ако тестото ви се струва рядко, добавете още 1-2 с.л. брашно. Използвах друга супена лъжица.

След това се пригответе за пържене: изсипете растително масло в дълбок тиган или тенджера. С лъжица вземете част от тестото и внимателно го пуснете в сгорещеното олио. Важно е да пържите поничките на среден огън, за да се сварят отвътре. Обърнете ги, запържете до златисто кафяво от двете страни.

Поставете готовите понички върху салфетка, за да премахнете излишната мазнина.

Сервирайте поничките и се насладете! Вкусни са както топли, така и студени. Между другото, те също могат да бъдат пържени в тиган под формата на мини-палачинки.

Ако ви харесва рецептата, споделете я в социалните мрежи или оставете мнение!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft