Ех, всеки път като я видя и се сещам за едно време, само такава торта баба правеше на село и всички я обожавахме

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ех, всеки път като я видя и се сещам за едно време, само такава торта баба правеше на село и всички я обожавахме
Ех, всеки път като я видя и се сещам за едно време, само такава торта баба правеше на село и...
29269
Ех, всеки път като я видя и се сещам за едно време, само такава торта баба правеше на село и всички я обожавахме
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Торта Еверест е върхът на домашните торти, опитайте и ще се уверите сами "

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 опаковки бисквити Еверест - 1 оп. бели и 2 кафеви или обратно
500 мл течна сметана
1 1/2 ч.ч.

захар
2 кофички кисело мляко
2 ванилии
3 пакетчета желатин

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Желатинът се изсипва в чаша, добавя се малко вода, да стане гъста смес, която се поставя за 30 секунди в микровълнова фурна или се разтапя на водна баня. Разбиваме киселото мляко и захарта , отделно разбиваме сметаната и я смесваме с киселото мляко. Добавяме ванилията и желатина . Разбиваме всичко, да се получи пухкав крем.

Подреждаме бисквитите в тавичка - редуваме бяла и кафява бисквита, намазваме с крем и отгоре отново бисквити шахматно. Слагаме бисквити изправени и отстрани в съда. Бисквитите се топят в прясно мляко или захарен сироп, за да омекнат. Поставяме тортата в хладилник да се стегне, след това обливаме леко стените на съда с топла вода и обръщаме тортата в голяма плоска чиния или поднос за торта.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft