Не всички обичаме еднакви видове сладки неща, но когато става дума за Nutella, рядко се чува, НЕ.
И когато се прибави в традиционното италианско тирамису, вие получавате сладък десерт, който ще обикнете от първата хапка
От какво имате нужда?
2 чаши готварска сметана
2 чаши маскарпоне
Ванилия или ванилов екстракт
2 яйчни жълтъка
2 супени лъжици захар
2 чаши Nutella
2/3 чаша пълномаслено мляко
12 бишкоти
Какао на прах за горния слой
Как се приготвя?
1. Поставете жълтъците заедно със захарта в дълбока купа. разбъркайте добре, а след това добавете сметана и ванилия. Накрая добавете маскарпонето и леко разбъркайте с лъжица, докато получите хубав бял крем.
2. Поставете мляко в топъл съд и добавете 1 супена лъжица Nutella. Разбъркайте докато млякото е топло и се слее с крема. Изчакайте да се охлади.
3. Накиснете бишкотите в течността и ги поставете на дъното на купата.Намажете тогоре с крема Добавете останалата част от крем Nutella към течността, в която са бишкотите. Разбъркайте добре и изсипете цялата смес на първия бял слой на тирамису.
Нанесете останалата част от белия крем върху това.
Вижте видеото с рецептата за по-лесна подготовка: