Задушени зеленчуци са едно от любимите ми ястия. Така например чушките, картофите, гъбите, патладжаните и зелето стават задоволителна вечеря, празнична украса на масата по прост начин Но ако напълните макаронените изделия и съчетаете с точния сос, ще бъде трудно да минате на диета някога, да не кажем, че нямате шанс.
Купете пакет конкильони и се захващайте за работа
Съставките
Конкильони 500 грама
свинска кайма смес 200 g
краве сирене 150 грама
Рикота сирене 250 грама
лук 60 грама
магданоз
босилек
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Зехтин 4 супени лъжици
Бешамел сос 1,2 л
Приготвяне на рецептата
Сварете макаронените изделия във вода. Добавете 2 супени лъжици растително олио. Оставете ги да се охладят.
Нарежете лука. Комбинирайте мляното месо с лука, рикотата и с нарязаните билки.
- Добавете в общата маса на подправките и 50мл бешамел . От получената маса направете малки топки.
- Напълнете макаронените мидички с каймата. Поставете всичко в дълбок съд. Изсипете соса
- Задайте температурата на 180 градуса на фурната и сложете мидичките да се пекат максимум 25 минути.