Жабешки бутчета по провансалски
15 Май 2012
10354
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 г средно големи жабешки бутчета
120 г масло
1/2 лъжица олио
70 г прясно мляко
1 лъжица нарязан магданоз
1 скилидка чесън
1 лъжица брашно
1 лъжица лимонов сок
черен пипер
сол
Разбъркваме млякото с черен пипер и сол, потапяме жабешките бутчета в сместа, след което ги овалваме в брашно. Поставяме бутчетата в 50 г разтопено масло и олио и пържим около 12 минути, докато се зачервят. Прибавяме лимоновия сок, магданоза, предварително запържения чесън и щипка черен пипер. Подреждаме ястието в затоплено блюдо и заливаме с останалото масло, в което сме изпържили чесъна. Украсяваме ястието с лимонови резенчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари