Какви кухненски прибори могат да ни предизвикат повече въпроси, отколкото отговори? Ще се изненадате, но говорим за познат на всички чук за биене на месо. Но ако принципът на неговата работа е напълно ясен, тогава има още един въпрос. Защо такъв чук има две различни страни? Има ли някакво специално значение? Отговорът ще ви изненада.
КУХНЕНСКИ ИНСТРУМЕНТИ
Трудно е да се каже дали жените могат да дадат ясен отговор , свързан с разликата в страните на кухненския чук. Е, той бие месото, какво искате още? И коя страна работи там, не е толкова важно. Въпреки че, от друга страна, по някаква причина е измислен и прикрепен там. Или това знание е достъпно само за професионални готвачи от висока класа ? Трябва да разберем ситуацията.
Свикнали сме, че в кухнята във всяка къща има чук за месо . Едната му страна е допълнена от по-малки зъби, втората - повече. Но всъщност има повече от 11 вида чукове за кухнята. Вярно е, че най-често срещаните са само два варианта. Този, който е познат на всеки от нас, а вторият по-скоро напомня на пресата. Има само една оребрена страна.
Изглежда, че същността на работата на такъв чук е да омекне парчето месо . Но някои експерти смятат, че такива кухненски прибори само влошават вкуса на ястието. Защото острите зъби могат да направят месото само по-жилаво. Ето защо трябва да обърнете много внимание на избора на правилния инструмент.
Месото също може да бъде различно и за всеки вид трябва да изберете свой собствен вид готвене. Например, крехкото пиле е лесно да се повреди и да се получат нелепи бучки вместо котлет. Докато за по-жилаво говеждо месо е идеален чук с остри зъби. Освен това е важна и разликата в размера на зъбите .
Плоската страна или страната, където зъбците са по-гладки, е добра за набиване на пържолата. Докато по-малките и по-остри зъби идеално ще приготвят жилаво месо за котлети. Между другото, внимателно внимавайте с какво покривате месото по време на разбиването. Обикновено за това се използва хранителен филм. Но можете да вземете малка пластмасова дъска. Създава равномерен натиск върху месото, така че нищо не се разпада.
Повече внимание към детайла
Случва се така, че чукът за месо се появява в кухнята сякаш от само себе си. Често той е направен от някакъв вид метал и може да бъде наследен от майки или баби. Но всъщност тези кухненски прибори могат да бъдат направени от различни материали. Такива чукове могат да бъдат изработени от дърво, алуминий, пластмаса, неръждаема стомана. Или дори комбинация от някои от горните материали.
Необходима кухненска посуда
Когато обмисляте закупуването на нов кухненски чук, трябва да имате предвид редица фактори. От какъв материал е направен, каква е формата и размерите му. Задайте си въпроса: „Ще бъде ли удобно да използвате такъв чук?“ Съобразете се и с това с кое месо ще работите по-често и какви ястия ще готвите.
Изберете такъв кухненски чук, за да работите с него максимално удобно . Тя трябва не само да е удобна за държане в ръцете ви , но и лесен за миене. Например алуминиеви или пластмасови чукове се почистват лесно в съдомиялна машина. Ще се радваме, ако тази статия е полезна за вас. Кажете ни в коментарите, ако знаете за целта на втората страна на кухненския чук.