Жарени питки Оближи пръсти с кисело мляко и сирене
21 Декември 2015
152094
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа сложете киселото мляко, добавете содата и я угасете в млякото. След това добавете захарта и солта, брашното и натрошеното или настъргано сирене. Омесете тесто, разделете го на няколко части (4 части за по-големи питки, а ако искате по-малки, тогава на повече).
Разточете от всяка топка тесто малка кора, поставете в средата плънка по избор - сирене, смес от кашкавал с шунка и пр. Повдигнете краищата на кората и покрийте плънката, след което разточете на по-голяма кора.
В тиган загрейте съвсем малко олио, поставете вътре питката и я оставете да се изпече, покрита с капак. Когато се зачерви, завъртете, за да се допече и от другата страна - тогава може да не слагате капак.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари