Жарени пурички на тиган - екстра за закуска и мезе!
27 Септември 2015
13473
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В чаша топличка вода се разтварят маята и захарта. Маята се оставя да шупне. В пресятото брашно се прави кладенче и в него се счупват яйцата, добавят се втасалата мая и сол. Омесва се меко тесто, като постепенно се добавя още вода (ако е необходимо). Тестото се оставя да втаса. Премесва се повторно и пак се оставя да втаса. От него се късат малки топчета, които се усукват на фитили. Около всяко фитилче се увива парче тънко нарязан бекон/прошуто, след което се пекат в тефлонов тиган без мазнина, като се обръщат от всички страни.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари