Жарено в гърненце - вкусна глезотийка за пълна чинийка и доволно коремче! Ароматно и засищащо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Жарено в гърненце - вкусна глезотийка за пълна чинийка и доволно коремче! Ароматно и засищащо:
Жарено в гърненце - вкусна глезотийка за пълна чинийка и доволно коремче! Ароматно и засищащо:
15698
Жарено в гърненце - вкусна глезотийка за пълна чинийка и доволно коремче! Ароматно и засищащо:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако не сте чували никога за Беларуската кухня и нейните специалитети, то днес ще ви представим един малък шедьовър от традициите на бившата съветска република. Това ястие, наречено жарено в гърненце , кара всички опитали го да изпаднат във възторг.

Името си специалитетът води по очевидни причини: всички съставки предварително се запържват, да се запечата вкусът им и да останат сочни. Според оригиналната рецепта е необходимо да използвате отделни глинени съдове за готвене, но можете да вземете и една по-голяма форма.

Ето как се прави жарено месо в гърненце :

жарено в гърненце

Жарено в гърненце

Съставки:

8 големи картофа

300 гр.говеждо месо

40 гр.сушени гъби

1 с.л.растително масло (олио или зехтин)

1 глава лук

1 морков

2 с.л.заквасена сметана

1 ч.л.брашно

2 ч.л.доматен сос

зелени подправки на вкус

сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

Приготвяне:

Обелете зеленчуците. Накиснете сушените гъби за няколко часа. След това ги изплакнете и ги сварете. Не изхвърляйте бульона.

Изплакнете месото. Отцедете. Нарежете на едри парчета.

Нарежете зеленчуците. Запържете всеки продукт поотделно в растително масло. Нарежете гъбите. Те също трябва да се запържат.

Вземете приготвените глинени съдове и разпределете продуктите вътре. Разбъркайте.

Добавете доматения сос и брашното, заквасената сметана, както и сол и черен пипер към бульона от гъбите. Залейте с него гърненцата. Пъхнете ястието във фурна, предварително загрята до 180 ° C. Печете до готовност. Поръсете със ситно нарязаните зелени подправки готовото жарено.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft