Жарено свинско филе със спаначена салата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Жарено свинско филе със спаначена салата
Жарено свинско филе със спаначена салата
admin
Добавена от: admin
11282
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тахановия дресинг:
60 мл. зехтин
20 мл. бял винен оцет
сока от 1/2 средно голям портокал
1 ч.л. ситно настъргана портокалова кора
2 ч.л. нарязан градински чай
2 ч.л. тахан
1/2 ч.л. мед
сол и черен пипер на вкус
За месото:
350 гр. тиква цигулка, обелена и нарязана на кубчета около 1 см.
100 гр. пресен спанак
400 гр. нахут от консерва, отцеден
парче свинско филе около 350-400 гр.
1 с.л. зехтин 

Сложете всички съставки за дресинга в стъклен буркан, стегнете отгоре плътно капака и разклатете добре, докато се получи еднородна смес. Опитайте на вкус и доовкусете, ако е необходимо. Пригответе дресинга няколко часа предварително.
Изрежете мазните части от филето. Мариновайте филето в част от дресинга (половината) за няколко часа. Загрейте фурната на 200 градуса. Разпределете нарязаната тиква върху тавичка за печене, поръсете с щипка сол, пипер и 1 с.л. зехтин. Изпечете я за 15-20 минути, докато омекне. Проверявайте готовността й, за да не загори. Когато е готова, оставете настрана да се охлади.
Сложете грил-тигана на много силен огън. Когато се нагрее, сложете вътре филето и го запечете по три минути от всяка страна - за да се изпече равномерно. Когато е готово, го прехвърлете върху плато, покрито с алуминиево фолио и оставете да почине за 6-7 минути. Върнете тигана на огъня, нарежете останалия портокал на резени около половин сантиметър и ги запечете на тигана, докато се образуват линии от грила. Извадете и оставете настрана. Когато се охладят, разрежете кръгчетата на полумесеци. Сложете нахута, спанака и тиквата в купа и ги поръсете щедро с 2 с.л. от дресинга. Нарежете месото на резени с около 1 см. дебелина под ъгъл. Подредете салатата върху дъска или широка чиния, отгоре аранжирайте с резени жарено филе, поръсете с отделения при печенето на месото сос и накрая украсете с грилования портокал.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft