Жарено хлебче на скара
18 Юни 2015
6462
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. В купа се поставя маята и хладката вода, за да се разтвори маята.
2. Добавят се солта, зехтинът и брашното и се омесва хубаво меко тесто.
3. С ръце тестото се намазва с малко зехтин и се оставя да втаса в съда 1 час.
4. Върху поръсен с брашно плот се изваждат 10 топки от тестото и пак се оставят да втасат още 30 минути.
5. Разточват се на овални тънки кори и се набождат с вилица. Мажат се със зехтин от двете страни и се поръсват с морска сол. Поставят се върху скара и се пекат една минута, докато се ожарят и добият хрупкава коричка.
Може да се сложи скилидка чесън в зехтина, когато се меси тестото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари