Желе от малини
22 Декември 2011
39263
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Малините се оставят да престоят 24 часа, след което се смачкват. Отделеният от тях сок се прецежда през тензух и се кипва заедно със захарта. Сокът се вари около 7-8 минути, като пяната се обира. Прибавя се лимонена киселина и желето се налива горещо в широк съд (или в буркан, под който е подложена затоплена мокра кърпа, за да не се пукне). Желето остава полутечно.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари