за 1 доза (5--6 порции):
0,500 л прясно мляко
3 яйца
4 с. л. кристална захар
1 с. л. желатин
сокът и кората от 1 лимон
1 ч. ч. сметана и 2 с. л. пудра захар за разбиването й
за гарниране:
1 ч. ч. сметана и 2 с. л. пудра захар за разбиването й
1 с. л. ром
Млякото се кипва с част от захарта. Жълтъците се разбиват с останалата захар и при непрекъснато разбъркване се прибавят към млякото. Сместа се оттегля от огъня, разбърква се с предварително накиснатия в 2-3 с. л. студена вода желатин, охлажда се, ароматизира се със сока и настърганата кора от лимона и се прецежда. Прибавя се разбитата с пудрата захар сметана. Сместа отново се разбърква добре и се налива в стъклени чаши. Като се желира, кремът се гарнира с предвидената за тази цел сметана, разбита с пудрата захар и ароматизирана с рома.