За блата: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се брашното и се замесва тесто. Разстила се във форма за пай (тавичка), намазана с масло и посипана с брашно. Пече се до бледорозово в умерена фурна.
За крема: В половината от млякото (студено) се разбиват брашното, нишестето, яйцата и се прибавят към останалото мляко (горещо). Прибавя се и захарта. Сварява се кремът, като постоянно се бърка до сгъстяване. Готовият крем се изсипва върху изпеченото тесто и се заглажда с нож. Когато кремът изстине, върху него се подреждат на пластове подбраните плодове (може и от компот). Една част от плодовете се изстисква. Полученият сок се прецежда, трябва да бъде около 180 г. В него се слага 150 г захар и се разбърква, за да се разтопи захарта. Прибавя се предварително накиснат в студена вода желатинът. Ако се наложи, за по-пълно разтваряне на желатина и захарта сместа може да се позатопли, но не да заври. След като започне леко да желира, напълно студеният сладкиш се залива. Престоява 24 часа в хладилника.
Желирана плодова пита
9 Септември 2013
21505
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари