На блата: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се брашното и се замесва тесто. Разстила се в четвъртита тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се до бледорозово в умерена фурна. На крема: В половината от млякото (студено) се разбиват брашното, нишестето, яйцата и се прибавят към останалото мляко (горещо). Прибавя се и захарта. Сварява се кремът, като постоянно се бърка до сгъстяване, Готовият крем се изсипва върху изпеченото тесто и се заглажда с нож. Когато кремът изстине, сладкишът се нарязва на равномерни парчета. На всяко парче се слага по някакъв плод (праскова, ягода, портокал), или от компот (кайсии или праскови). Една част от плодовете се изстисква. Полученият сок се прецежда, трябва да бъде около 180 г. В него се слага 150 г захар и се разбърква, за да се разтопи захарта. Прибавя се предварително накиснат в студена вода желатинът. Ако се наложи, за по-пълно разтваряне на желатина и захарта сместа може да се позатопли, но не да заври. След като започне леко да желира, напълно студеният сладкиш се залива. Престоява 24 часа в хладилника.
Желирана фруктова пита
13 Февруари 2013
16554
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари