1 пиле
1 морков
1 яйце
1 корен целина
магданоз
сол
черен пипер
2 с.л. лимонов сок
3 опак. желатин
Време: 60 минути
Пилето се сварява в подсолена вода заедно с нарязаните на шайби морков и целина.
Изважда се от бульона и след като изстине, се обезкостява, накъсва на парчета, които след това се нарязват на ситно.
Връща се в бульона, който пак се кипва и се подправя с черен пипер, едро нарязан магданоз и лимонов сок.
Желатинът (3 опак.) се залива със студена вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня и щом се охлади се смесва с пилешкия бульон. Разбърква се. Съотношението твърди съставки - течност трябва да бъде 1:1. Добавя се твърдо свареното яйце, нарязано на ситно и пак се разбърква.
Изчаква се да се желира. Ястието се изсипва в продълговата форма и се оставя в хладилника най-малко за 12 часа, за да се втвърди желето.
Преди да се поднесе, формата се натопява в гореща вода за секунда и желираното месо се обръща в плато. Украсява се със стръкчета къдрав магданоз.