Феноменална диетична лазаня без кори - хем ти е вкусно, хем кантарът не мърда и с грам!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Феноменална диетична лазаня без кори - хем ти е вкусно, хем кантарът не мърда и с грам!
Феноменална диетична лазаня без кори - хем ти е вкусно, хем кантарът не мърда и с грам!
8842
Феноменална диетична лазаня без кори - хем ти е вкусно, хем кантарът не мърда и с грам!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може би няма човек, който да не обича лазаня . Съчетанието от нежни кори, крехко месо (или зеленчуци) и плътен сос, обилно поръсени с моцарела буквално кара небцето да ликува! Но, както всяко тестено ястие, и лазанята е доста калорична, затова хората на диета често я избягват.

За щастие открихме тази диетична рецепта за лазаня , с която може да прегрешавате с чиста съвест! Кето лазанята от нашата рецепта използва тиквички вместо оригиналните кори - в резултат калорийността на готовия продукт рязко намалява с около 340 калории общо.

В крайна сметка в 100 гр. тиквички има по-малко от 20 калории! Ето и рецептата за диетичната лазаня без кори :

Диетична кето лазаня без кори

Необходими съставки:

  • 800 г кайма
  • 700 мл доматен сос
  • 450 г пресни тиквички
  • 400 г рикота
  • 300 г настъргана моцарела
  • 90 г настърган пармезан
  • 1 яйце
  • сол и черен пипер по желание
  • пресен босилек

кето лазаня

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре тиквичките и ги нарежете на тънко по дължината. Посолете и оставете за 15 минути, за да извлечете цялата вода от зеленчуците. След това изсушете нарязаните тиквички върху хартиена салфетка или плат.

2. През това време направете месния сос: запържете каймата в тиган. След това добавете доматения сос, сол и черен пипер и запържете за няколко минути.

3. В купа смесете яйцето, пармезана и рикотата. По желание добавете сол и черен пипер.

4. Поставете част от месния сос на дъното на огнеупорен съд. Поставете тиквички отгоре, за да покриете цялата повърхност.

5. Поставете половината от останалия месен сос и половината от сместа от сирене върху тиквичките.

6. Поставете останалите тиквички, месния сос и останалата смес от сирене върху сместа от сирене.

7. Поръсете отгоре настъргана моцарела.

8. Покрийте с фолио и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. Когато изминат 40 минути, махнете фолиото и печете още 10 минути.

лазаня с тиквички

кето лазаня

Украсете с листа пресен босилек и сервирайте. Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft