Жените ядат този плод всеки ден, затова се оплакват от подуване: Гастроентеролог обясни кои храни правят живота ни ад

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Жените ядат този плод всеки ден, затова се оплакват от подуване: Гастроентеролог обясни кои храни правят живота ни ад
35502
Снимков материал: pixabay.com
Жените ядат този плод всеки ден, затова се оплакват от подуване: Гастроентеролог обясни кои храни правят живота ни ад

Д-р Воислав Перишич, гастроентеролог, обясни кои храни трябва да избягваме, за да нямаме храносмилателни проблеми

Няма жена, която да не е страдала от подуване и газове . Това са проблеми, за които рядко се говори открито, но е факт, че все повече жени се оплакват от тях.

И добре, гаденето също може да бъде един от симптомите на ПМС, но много по-често причината за този неприятен проблем е храната, която приемаме всеки ден.

Газовете в червата в 75 процента от случаите са резултат от ферментация на храната. Те ферментират въглехидрати, които не съдържат нишесте, така наречените ферментируеми въглехидрати и ако те не се усвояват достатъчно, тогава имаме буквално "джибри" в стомаха. Цели 16 процента от хората имат това - каза д-р Войсилав Перишич, гастроентеролог за телевизия "K1".

А ето и храните, за които дори не знаем, че причиняват проблеми.

- Храните, които имат нескорбялни ферментиращи въглехидрати са ябълка, круша, слива, череша, боб, грах, зелен фасул, мед, чай от лайка, мляко с лактоза. Бананите нямат тези въглехидрати, динята няма, картофите, зеленолистните... Нито едно месо не предизвиква подуване. Ябълката е кралицата на плодовете, но може да причини голям проблем - каза д-р Перишич.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft