Жетварска зеленчукова супа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Жетварска зеленчукова супа
Жетварска зеленчукова супа
admin
Добавена от: admin
8750
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 4 – 6 порции:
1 с.л. зехтин екстра върджин
1 средно голяма глава лук, нарязана
1 средно голяма грудка копър, без листата, разрязана по дължина и нарязана на тънки резени
2 чаши обелена и нарязана на кубчета тиква цигулка
1 консерва от 425 гр. дребни домати със сока
6 чаши пилешки бульон
1/2 чаша булгур
1 дафинов лист
2 ч.л. сушена мащерка
1 ч.л. сушен риган
блокче сирене Пармезан или Пекорино около 5 см.
2 ч.л. сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 чаши грубо нарязани листа от кейл (вид къдраво зеле) с отстранени груби жилки
настърган пармезан или пекорино за поръсване
 

Нагрейте зехтина в голям съд на среден огън. Добавете лука и задушете, докато омекне – за 2 минути. Прибавете копъра и тиквата и задушете за още 2 минути. Добавете доматите, бульона, булгура, дафиновия лист, мащерката, ригана и сиренето. Възварете сместа, след това намалете огъня и оставете да къкри. Задушавайте супата така, докато зеленчуците и варивата омекнат – за около 20 минути. Прибавете сол и черен пипер и опитайте на вкус. Разбъркайте вътре зелевите листа и оставете да поврат за кратко, докато цветът им се изсветли и те омекнат – за около 3-5 минути. Разпределете супата в купички и поднесете с настъргано сирене.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft