Леля Фатме винаги ни изненадва с някоя нова турска рецепта. Вече сме опитвали при нея всякакви вкусотии, но при последното ни изненадващо гостуване тя буквално ни взе акъла с тази лесна рецепта за Бързи шницели с шунка и кашкавал .
Бързи шницели с шунка и кашкавал
Продукти:
- 2 яйца
- 200 мл прясно или кисело мляко
- 400 гр. брашно +- (може и половината да е пълнозърнесто)
- 1 бакпулвер
- ½ чаена лъжичка сода бикарбонат (за да не попива олио)
- 1 чаена лъжичка сол, малко чубрица и подправки за на вкус
- 130 г сирене
- 130 г кашкавал
- (130 г шунка) - по желание
- ½ - 1 праз, ситно нарязан (на вкус)
- 1 чаена лъжичка риган или сух магданоз
Приготвяне:
Шунката, сиренето и кашкавалът се настъргват на ситно. Същото се прави и с шунката (но може и да я пропуснете, пак е вкусно). Празът също се нарязва на ситно.
Разбийте яйцата в голяма купа и постепенно добавете останалите съставки. Накрая се добавя и брашното, което може да смесите и с пълнозърнесто.
От всички съставки се замесва хомогенно тесто, което се оставя да почине около 10 минути. След това се разделя на две топки, които се разтеглят с ръка и се оформят на кръгла кора с дебелина половин сантиметър.
Нарежете корите на триъгълници и ги изпържете в сгорещено олио от двете страни, след което ги наредете върху хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина.
Сервирайте ги топли, но и охладени са вкусни.